Nieuwe Nedcranes containerkraan operationeel bij Railport Brabant

specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Nieuwe Nedcranes containerkraan operationeel bij Railport Brabant

Onlangs heeft GVT Group of Logistics een nieuwe Nedcranes containerkraan in bedrijf genomen. In november startte Nedcranes met de opbouw en inbedrijfstelling op de locatie Railport Brabant in Tilburg en inmiddels is de containerkraan al weer een paar maanden operationeel.

Nog vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het hele project heeft een doorlooptijd gehad van een klein jaar. Begin vorig jaar werd met de productie begonnen. Voor de constructie is een bestaande containerkraan als basis gebruikt, die door Nedcranes compleet is vernieuwd en afgestemd op de specificaties van Railport Brabant. Zo werd onder meer de spoorbreedte aangepast door de overspanning in te korten van 41 meter naar 27 meter. De kat is omgedraaid om vanuit de cabine beter zicht te hebben op de reach stackers, de vrachtauto’s en de treinen. Verder zijn de aandrijvingen van de kraan en de kat vernieuwd en zijn er nieuwe hijsmotoren gemonteerd. Ook is de kraan helemaal opnieuw geconserveerd.

Op de portaalkraan is een nieuw E-huis geplaatst. De elektrische installatie van de containerkraan is helemaal opnieuw ontworpen en geïnstalleerd volgens de meest recente eisen en richtlijnen op dit gebied. Gekozen is voor frequentieregelaars van Schneider met een energieterugvoedsysteem. Ook de middenspanningsinstallatie is compleet vernieuwd, waaronder de 10 kV transformator.

Voor GVT is het de eerste portaalkraan op de Railport Brabant terminal. Voorheen werden de containers alleen opgepakt met reach stackers. De uitbreiding met de nieuwe containerkraan zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de productiviteit en efficiëntie. Ook de opslagcapaciteit is toegenomen. Onder de kraan kunnen zo’n 500 containers extra opgeslagen worden. Kortom, een flinke uitbreiding van de capaciteit van de Railport Brabant!

Over GVT

De unieke kracht van multimodaliteit en een stevige basis in Benelux distributie geven GVT Group of Logistics een krachtige positie op de Nederlandse markt. Een team van meer dan 750 professionals bedienen wij onze opdrachtgevers dagelijks op het gebied van transport en logistiek. GVT Group of Logistics beschikt over een fijnmazig distributienetwerk in de Benelux en middels zowel eigen barge terminals als railterminals biedt GVT Group of Logistics perfecte intermodale transport oplossingen binnen de Benelux, Europa en Azië. Door de specialismen van de verschillende logistieke bedrijven, kan GVT Group of Logistics u altijd van een passend antwoord op uw logistieke vraag voorzien.

Over Nedcranes

NEDCRANES is een specialist op het gebied van hijskranen en aandrijfsystemen en biedt een breed pakket aan diensten. Van aanschaf tot service, waaronder verkoop van nieuwe of gebruikte kranen, nieuwe of gebruikte onderdelen, maar ook werkzaamheden als reviseren, verplaatsen of ontmantelen van kranen, moderniseringen, aanpassingen, reparaties, inspecties, keuringen en onderhoud. We richten ons hierbij vooral op bedrijven en instanties die beschikken over havenkranen voor de overslag van containers en bulkgoederen, of kranen die deel uitmaken van een productieproces (proceskranen). Wij zijn merkonafhankelijk en actief in verschillende segmenten, waaronder de overslag-, industriële en logistieke sector. Ons team bestaat uit deskundige en ervaren vakmensen, die 24/7 beschikbaar zijn voor service activiteiten. Onze technici hebben veel kennis en ervaring in elektrische, hydraulische en werktuigbouwkundige (reparatie)werkzaamheden. Wij begrijpen waar het u om gaat en weten hoe belangrijk uw continuïteit is. Uw wensen staan bij ons centraal. Wij leveren klantgerichte turnkey oplossingen. Service to a higher level!