Projecten
Revisie/reparatie

Reparatie glasvezelverbinding

Recent hebben we voor een van onze klanten twee glasvezelverbindingen gerepareerd. Door onze 24/7 servicedienst kon de klant de werkzaamheden weer snel oppakken.

Regio Noord-Holland reparatie glasvezelverbinding locatie 1

In de middag krijgt de controlekamer van onze klant een storingsmelding op een containerkraan. Nedcranes wordt ingeschakeld en omdat er een onderhoudscontract is, kunnen wij via een 4G modem inbellen om de oorzaak van te melding op te sporen. De diagnose was een mogelijk kapotte glasvezelverbinding.

Hierna zijn we snel in actie gekomen. We hebben de benodigde apparatuur verzameld en zijn ’s nachts met twee man naar de locatie gereden. Daar aangekomen hebben we de trommelbare spreaderkabel met glasvezels gerepareerd door een lasverbinding aan te leggen. Door deze noodreparatie kon de containerkraan met spreader weer snel worden ingezet om containers te laden en lossen op de schepen.

Regio Noord-Holland reparatie glasvezelverbinding locatie 2

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft een hoogspanningskabel met glasvezelaansluiting klem gezeten. Door deze mechanische breuk is de glasvezelverbinding beschadigd. Omdat de breuk zich bevond aan het begin van de kabel, was het inkorten van de glasvezelkabel de beste oplossing. Daarna is de glasvezelverbinding opnieuw gelast. Een test toonde aan dat de prestaties weer aan de norm voldeden. Na het opnieuw opwikkelen van de kabel in de korf, kon de klant de werkzaamheden hervatten.

Een glasvezelverbinding repareren vraagt specialistische kennis en apparatuur en is lastiger te repareren dan een koperaansluiting. Maar glasvezel brengt ook veel voordelen met zich mee. Lees hier meer over de kenmerken en de toepassingsmogelijkheden van deze slimme datatransportoplossing.

Hieronder vindt u foto’s van het herstellen van de glasvezelkabels.

NEDCRANES verzorgt:

  • Het verrichten van inspecties en keuringen;
  • Het uitvoeren van elektrische, hydraulische en werktuigbouwkundige reparatiewerkzaamheden;
  • Het moderniseren van verouderde aandrijvingen en veiligheidsvoorzieningen;
  • De installatie voldoet weer aan de actueel geldende veiligheidsnormen en –richtlijnen;
  • Het in- en verkopen van gebruikte hijskranen;
  • Het leveren van onderdelen voor oude(re) en nieuwe kraaninstallaties van alle typen en merken;
  • Het verzorgen van advies en consultancy op het gebied van hijsmiddelen en hijskranen.