specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Railterminal

innovatief maatwerk voor korte levertijden op trimodaal niveau

De algemene kracht van deze hijskraan zit in:

 • Optimaal gebruik van de ruimte door nauwkeurige opslagbeheersing;
 • Korte wachttijden voor schepen, treinen en vrachtwagens;
 • Economisch verantwoord laden en lossen;
 • Lage onderhoud-kosten;
 • Hoge betrouwbaarheid door marktconform maatwerk;
 • Lage omgevingsgeluidoverlast;
 • Hoge procescapaciteit door 24/7 service dienst, 365 per jaar.
Box girder

De klassieke dichte constructie veelal te zien in railterminals! De dichte liggers van de hijskraan geven veel mogelijkheid docking markering op de constructie. Vindt veel toepassingen binnen container overslag op rail terminals.

 

Lattice Girder

De open ligger behaald door middel van complexe vakwerkconstructies is zuiniger in gebruik door besparing in constructie staal. Een geschikt model voor overslag van goederen binnen het intermodaal circuit!

 

Hinged Lattice Girder

Identieke constructie technieken als zijn kleinere formaat, enkel behaald deze hijskraan langere afstanden door het klap-mechanismen, een goeie toepassing voor overslag van zee containers in grotere havens!

 

De intermodaal hijskraan

Het modulaire systeem voor container terminals

Het transporteren van goederen over water en land is geleidelijk aan belangrijker aan het worden, bedrijven ver van open wateren vereisen inlandvervoer. Dit vervoer wordt ingericht met inlandschepen, goederentreinen of vrachtverkeer. De huidige groeiende markt eist grotere transportvolumes, om de onzekerheid van wegverkeer te ontwijken is het vervoer via water en rails ideaal. Om het vervoer via water en rails verder te motiveren is het inrichten van uw container terminal met state-of-the-art hijskraan systemen essentieel.

Nedcranes biedt de intermodaal hijskraan. Een hijskraan die binnen het trimodiaal model de verplaatsing van schip naar schip, trein of vrachtwagen verricht. Deze modulaire toepassing kent zijn plek binnen container terminals en in een toepassing binnen de bulk- en goederenoverslag. De intermodaal hijskraan is er een tweetal toepassingen, de dichte constructie ook wel bekend als een box girder model en de open constructie ook wel een lattice girder model(vakwerkligger).

Wat maakt de intermodaal hijskraan nou een uitstekende invulling voor container terminals?

Nedcranes erkent deze voordelen bij een toepassing met een vakwerk constructie voor u:

 • Hogere procescapaciteit door laag gewicht van constructie;
 • Lagere uitstoot door gewichtsbesparing op constructie, resulterend in optimalere aandrijving;
 • Langere levensgarantie door optimale opbouw van ligger-spijlen;
 • Veilige en efficiënte werkomgeving gegarandeerd bij hoge windkrachten;
 • Bovenstaande voordelen resulteren in een lagere kostprijs voor de intermodale hijskraan.
Maximaliseer efficiëntie

De intermodaal hijskraan is op zijn plek waar efficiënt laden en lossen gewenst is. De uitrusting op de hijskraan stelt hem instaat uitstekend om te gaan met overslag van schip naar schip, trein of vrachtwagen. Ligt uw wens voor één hijskraan die instaat is algemene goederen en bulk te verplaatsen, dan zijn er mogelijkheden om uitrusting van de hijskraan te verwisselen.

Verder beschikt de magere constructie over optimaal gebruik van opslagruimte. De hoogte van de torsiestijve constructie maakt het stapelen van containers efficiënt. Door het stapelen kan met een kleiner vereist oppervlakte een laadplan sneller afgehandeld worden. De lange vakwerkligger is instaat lange afstanden af te leggen van water-naar-land, land-naar-land en land-naar-water.

De vakwerk constructie is minder vatbaar voor hoge windkrachten, nominale snelheden van de hijskraan kunnen ook bij hogere windkrachten behaald worden. Resulterend in een snelheden tot:

 • Hijskraan bewegingen tot 120 m/min
 • Trolley bewegingen tot 180 m/min
 • Hijs bewegingen tot 80 m/min.

Nedcranes rust de intermodaal hijskraan uit met de nieuwste state-of-the-art software, met beschikbaarheid om prestatiegegevens van afgelopen maanden en jaren terug te halen. Optimale service garantie met inbouw van inbel-module, troubleshooting en preventive maintencance snel en discreet op te pakken. Deze functies garanderen een goede hijskraan beheersing.

Garantie vanuit Nedcranes

Het personeel binnen Nedcranes beschikt over veel kennis en toewijding voor hijskranen, onze engineers werken consistent volgens normen, waarbij wij altijd streven naar het optimaliseren, veiliger maken en milieuvriendelijker maken van u systemen. Heeft u een vraag? Wilt u meer weten over ons bedrijf of onze diensten? Kijk dan verder op deze site of neem contact met ons op!

Ik heb een vraag

Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie, een vrijblijvend advies of een afspraak? Vul dan onderstaand formulier in, dan bellen of mailen wij u.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.