Glasvezelspecialist

Voorbereid op de toekomst met een glasvezelaansluiting in de containerkraan

specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Voorbereid op de toekomst met een glasvezelaansluiting in de containerkraan

Om een containerkraan optimaal te laten functioneren is veel dataverkeer nodig. Voorbeelden waarbij veel dataverkeer nodig is:

  • De bestuurder handelt op basis van live camerabeelden
  • De kraan kan op afstand worden bestuurd, bijvoorbeeld vanuit een controlekamer waar meerdere kranen worden bediend door één operator
  • Met OCR worden tekens (bijvoorbeeld een serienummer) op containers herkend en schades vastgesteld

Dit wordt in de toekomst alleen maar meer. Big data wordt bijvoorbeeld ingezet om in te schatten wanneer onderhoud nodig is. Zo kan je preventief onderhoud inplannen en voorkomen dat correctief onderhoud nodig is.

 

Nog vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voordelen van een glasvezelaansluiting in een containerkraan

Een glasvezelaansluiting verbetert de prestaties van containerkranen. De verbinding is sneller en stabieler. Hierdoor zijn er minder onverklaarbare storingen en is de kans op fouten kleiner. Glasvezel is daarom veiliger en betrouwbaarder dan een koperverbinding. Daarnaast is de inzetbaarheid van de kraan hoger én heeft een glasvezelaansluiting een beperkt gewicht. Dit geldt zowel bij een keuze voor een hoogspanningskabel met interne glasvezels, een losse kabel met vaste aanleg, of een flexibele kabel in een hangkabelpakket of spreaderkabel.

De nadelen van een glasvezelaansluiting in een containerkraan

Een glasvezelaansluiting is complexer om te repareren dan een koperaansluiting. Hier zijn speciale machines, meetapparatuur en expertise voor nodig. Kies daarom voor een onderhoudscontract bij een partij die hierin is gespecialiseerd.

Vrijwel iedere containerkraan is geschikt voor een glasvezelaansluiting

Omdat de aansluiting kan worden aangebracht via een kabeltrommelsysteem voor laagspanning, hoogspanning en als separate kabeltrommel kan vrijwel iedere containerkraan worden voorzien van een glasvezelaansluiting.

Bij de aanschaf van een nieuwe installatie is het slim om direct te kiezen voor glasvezel. Maar ook het aanpassen van een bestaande installatie kan lonend zijn. Als de aansluiting goed wordt onderhouden gaat dit zo’n 15 tot 20 jaar mee.

De dienstverlening van Nedcranes

Wij hebben veel ervaring met het aanleggen en onderhouden van glasvezelsystemen. U kunt bij ons terecht voor:

  • De aanschaf van de benodigde materialen
  • Montage van de glasvezelaansluiting
  • Onderhoud
  • Service met een 24/7 bereikbaarheid

Wilt u weten wat een glasvezelaansluiting u oplevert en kost? We vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bij onze projecten leest u het verslag van een reparatie aan een glasvezelverbinding.