specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Eindschakelaars

NEDCRANES levert allerlei soorten, typen en merken eindschakelaars, zowel nieuwe als gebruikte. Van hefboomschakelaars, naderingsschakelaars, ultrasoon, infrarood, RFID en doppler radarsensor tot roterende spil eindschakelaars op hijstrommels en lieren.

Een hefboomschakelaar wordt veelal gebruikt om het einde van een hijskraanrails te detecteren. Hier is keuze tussen rol-, staf- en zwenkhefboomschakelaars.

Magnetische eindschakelaars worden gebruikt om een signaal te geven als de hijskraan bijna aan het eind van de rails is. Magnetische schakelaars zijn ideaal op plekken waar veel vervuiling is. Met een hoge beschermingsgraad blijven ze functioneel en zijn ze eenvoudig schoon te maken.

Ultrasoon sensoren gebruiken Time of Flight technologie en worden in dichte werkhallen toegepast. Evenals ultrasoon worden infrarood sensoren ook in schonen dichte werkhallen toegepast.

Met RFID (Radio-frequency identification) kan met behulp van radiogolven informatie worden opgeslagen en verstuurd.

Spileindschakelaars (geared cam limit switch) worden geïmplementeerd in kabelhaspels. deze eindschakelaars zijn elektromechanisch en worden in roterende bewegingen gebruikt om rotaties bij te houden. Zodra het maximale aantal rotaties zijn behaald wordt het contact aangesloten en wordt er een stopsignaal geïnitieerd.

Eindschakelaars geleverd en gemonteerd door Nedcranes zijn ook beschikbaar in diverse bus-protocollen.

Nog vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Galerij