specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Elektromotoren

Bent u op zoek naar elektromotoren voor hijskranen of andere toepassingen? Dan bent u bij Nedcranes aan het juiste adres. Voor zowel nieuwe als refurbished elektromotoren. Dit geldt voor DC-motoren, inductiemotoren, sleepringankermotoren, remmotoren en Ward Leonard-motoren.

DC-motoren worden veel gebruikt in toepassingen zoals hijskranen, pompen, transportbandsystemen en ventilatoren. De 2 belangrijkste onderdelen van een DC-motor zijn de rotor en de stator. Een gelijkstroommotor is eenvoudig te regelen en kan met een korte opstarttijd hoge snelheden bereiken. Echter is een gelijkstroommotor slijtage gevoelig en is preventief onderhoud vereist.

inductiemotoren staan bekend om de lage aankoopprijs en robuuste aard. Een inductiemotor (ook wel asynchrone motor genoemd) bestaat ook uit een stator en een rotor. De stator van de motor is opgedeeld in drie gelijkwaardige spoelen, 120 graden van elkaar verdraaid. De rotor van de motor is een kortgesloten weekijzere kern, dit wordt de kooi genoemd. De weekijzere kern is instaat om door middel van hoge stromen een tegen-polig veld op te wekken t.o.v. de stator.

Sleepringankermotoren zijn ook asynchrone motoren, echter is de opbouw van deze motor anders. De weekijzere kern is vervangen door drie spoelgroepen, 120 graden van elkaar verdraaid. Iedere spoelgroep is op een sleepring aangesloten, hierdoor is deze motor beter regelbaar dan een authentieke inductiemotor.

Een Ward-leonard motor is verouderde techniek die tot de dag van vandaag nog te vinden is in de industrie. Een Ward-leonard motor is een dieselmotor of turbine die een andere motor aandrijft, hierbij wordt mechanische energie omgezet in elektrische energie.

De elektromotoren worden op locatie geleverd en geassembleerd in uw machine. Voor het regelen van uw elektromotor verwijzen wij u graag naar onze frequentieregelaar-pagina.

Nedcranes beschikt over een groot aantal soorten elektromotoren, elektromotoren met een breed scala aan vermogen. Bij interesse voor een elektromotor met tandwielkast verwijzen wij u graag naar onze motorreductor-pagina.

Nog vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Galerij