specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Tacho encoder overtoeren

NEDCRANES levert allerlei soorten, typen en merken tacho’s, absolute encoders, incrementaal encoders en overtoerenbeveiligingen, zowel nieuw als gebruikt. Ook combinaties van encoders met overtoerenbeveiliging zijn mogelijk. 

Een tacho wordt toegepast voor snelheidsindicatie en analoge feedback. Tacho’s zijn leverbaar voor diverse motor varianten, denk dan aan DC en AC tacho’s.

Encoders zijn instaat om snelheid, omwentelinge en positite van een elektromotor te bepalen. Een andere benaming voor een encoder is ook wel pulsgever. Nedcranes is instaat een breed assortiment encoders aan te bieden. Dit assortiment bestaat uit roterende, lineaire, absolute en incrementele encoders.

Absolute encoders gebruiken een unieke bit-configuratie voor elke positie, bij een verandering in deze configuratie geeft de encoder dit aan. Absolute encoders zijn instaat een nauwkeurige positie te genereren, zelfs als de positiewaarden is veranderd terwijl het systeem geen stroom heeft.

Een incrementele encoder geeft geen exacte locatie maar geeft aan als de absolute positie van het systeem is veranderd. Met behulp van een reeks aan pulsen per omwenteling bepaald de encoder positie of snelheid. Om met een incrementele encoder door te tellen dient de controller/PLC de vorige incrementele waarde te onthouden.

Voor bovenstaande artikelen bent u bij Nedcranes aan het juiste adres. Vraag gerust vrijblijvend informatie.

Nog vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Galerij