specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Remmen

NEDCRANES biedt als service remsystemen voor hijskranen en andere toepassingen aan. Enkele bekende merken zijn Sibre(Siegerland bremsen), Hillmar, EMG, Bubenzer, Galvi. Hijskranen behoren conform de geldende normen te zijn voorzien van stormremmen of storm pennen. Een windsnelhedenmeetsysteem op een hijskraan waarschuwt wanneer de windbelasting te hoog wordt. Eventueel kan het windmeetsysteem zo ingericht worden dat bij te hoge windbelasting de kraan overgaat op langzame snelheid en bij een te hoge snelheid uitgeschakeld wordt en op de stormbeveiliging valt.

Omdat hijskranen in barge- en containerterminals veel klimaat veranderingen te verduren hebben worden de hijskranen belast met stormen en hevige winden. Om te voorkomen dat mens en materiaal in gevaar komt is het gebruik van storm remmen nodig. Nedcranes biedt diverse storm remmen aan.

trommelremmen zijn een robuuste aanpak, ze zijn door de jaren verbeterd. Deze remmen zijn in staat een constante tegen koppel te kunnen leveren tot wel 31600 Nm.

Schijfremmen verdelen de kracht gelijkmatig over twee symmetrische punten op de schijf. Schijfremmen halen een koppel van 100 Nm tot en met 32000 Nm. Een van de voordelen van schijfremmen zijn de gereduceerde investeerkosten.

Koppelingen: 

Bij remmen is het van groot belang om de juist koppeling te hanteren. Een koppeling compenseert voor axiale, radiale en hoekige verplaatsing van de motor-as naar de last-as. Voor meer inhoud over koppelingen zie de pagina koppelingen.

Nog vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Galerij