specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

GH draadstaaltakels

modulair ontwerp,
snel leverbaar,
capaciteit tot 12,5 ton, verdubbeling capaciteit mogelijk met CORE+

De nieuwe generatie takels van GH hebben een modulair ontwerp. Hierdoor zijn ze eenvoudig aanpasbaar aan diverse bouwvormen, hebben ze een hogere productiviteit en een gunstig effect op de onderhoudskosten. Er kan gevarieerd worden met de trommellengte, liggerbreedte en de motoren. De takels hebben een gereduceerd eigen gewicht, een minimale aanrijmaat en zijn volledig frequentiegestuurd. Met de Twin Hoist zijn zelfs hijscapaciteiten tot 200 ton mogelijk. Door modulaire bouw snelle levertijden!

Verder heeft GH diverse innovatieve technieken ontwikkeld om efficiënter te werken. Zo zijn er bijvoorbeeld systemen om de capaciteit te verdubbelen (CORE+ Synchro) of om last stabieler te houden bij hogere snelheden (CORE+ Stability).

Nog vragen?

Mail ons. Of bel naar 0416-651830.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Standaard producten GH

Normale bouwvorm voor dubbelligger

GH produceert een serie takels die ontworpen zijn voor loopkatten met twee takels, roterende loopkatten en andere toepassingen waarbij loopwerkliggers worden gebruikt.

Extra opties zijn een handmatige rem-ontgrendeling, een weegsysteem en een extra veiligheidsrem.

Compacte bouwvorm voor dubbelligger

De GH compacte takels uit de Nieuwe Generatie serie zijn de meest compacte takels voor dubbelliggers die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Door hun eenvoudige, maar robuuste ontwerp zijn ze ideaal voor toepassingen die een compacte takel vereisen.

Normale bouwvorm voor enkelliggers

De GH Nieuwe Generatie takels met een standaard  bouwvorm zijn de beste oplossing als er geen ruimtebelemmering onder de enkelligger is. Ook zijn deze takels heel geschikt om lasten tussen hallen te verplaatsen. Deze configuratie is bestemd voor takels met 1/1 en 2/2 inschering.

Om de prestaties te verbeteren en de levensduur van de takel te verlengen, kunt u kiezen uit vlakke of schuine wielen bij uw onderflenzen en loopprofiel.

Compacte bouwvorm voor enkelliggers

Takels met een compacte bouwvorm zijn perfect in te zetten bij enkelliggers met een kleine ruimte onder de balk.

Om de prestaties te verbeteren en de levensduur van de takel te verlengen, kunt u kiezen uit vlakke of schuine wielen bij uw onderflenzen en loopprofiel.

Normale bouwvorm voor monorails met bochten

Deze takel is ontworpen voor toepassingen waarbij lasten worden verplaatst over paden met bochten en richtingsveranderingen.

Om de prestaties te verbeteren en de levensduur van de takel te verlengen, kunt u kiezen uit vlakke of schuine wielen bij uw onderflenzen en loopprofiel.

Takels voor speciale toepassingen

GH ontwerpt en produceert takels voor speciale toepassingen. Zo biedt GH oplossingen voor extreme omgevingen, zoals bijvoorbeeld verzinkerijen, hoge zuurconcentratiebaden en stoffige omgevingen.

Verdubbel de capaciteit en verhoog de stabiliteit

GH Twin Hoist:
gesynchroniseerd hijsen tot 200 ton

GH-Twinhoist-web

De TWIN HOIST is gebaseerd op de standaard takels van GH uit de Nieuwe Generatie serie en kan tot 200 ton hijsen. Door de takels te synchroniseren met CORE+, wordt het hefvermogen van de takels opgeteld. Zo hoeven de hijskabels niet gevlochten te worden, wat een rechte verticale hijsbeweging van de last oplevert.

De TWIN HOIST oplossing heeft gewichtsindicatoren en bevat een anti-sway systeem. Spanningen in de mechanische componenten en constructie worden geminimaliseerd en het starten en stoppen van de aandrijvingen wordt geregeld via frequentieregelaars.

Uitbreiding hijscapaciteit
met CORE+ Synchro

Ook op bestaande kranen is het mogelijk om de capaciteit te verhogen. Door twee takels op dezelfde kraan uit te voeren met het GH CORE+ synchronisatiesysteem wordt het hijsvermogen verdubbeld. De CORE+ unit wordt op de elektrische paneeldeur bevestigd.

CORE+ SYNCHRO kan ingezet worden bij twee takels op dezelfde kraan. De capaciteiten van de takels mogen verschillend zijn. Het synchronisatiesysteem houdt automatisch een relatieve afstand tussen de twee haken, zowel horizontaal als verticaal.

Maar er zijn nog meer voordelen aan dit synchronisatiesysteem, zoals: een vermindering van de spanning op de constructie die veroorzaakt wordt door het starten en remmen tijdens het hijsen, een verhoogde veiligheid en in geval van een kabelbreuk wordt de last nog steeds getild door de overige drie touwen.

CORE+ Stability: meer stabiliteit
van de lading bij hogere snelheden

GH-CorePlus-Stability-howitworks

Het innovatieve stabiliteitssysteem CORE+ Stabillity is een toepassing die door GH is ontwikkeld om meer stabiliteit van de lading te krijgen bij hogere snelheden. Het systeem zorgt voor een efficiënter werkproces en draagt bij aan meer veiligheid op de werkvloer.

De voordelen van dit systeem zijn:

  • een efficiënt transport van alle soorten takels, kranen en loopkatten
  • geoptimaliseerde behandeling van ladingen
  • soepele acceleratie en minimale schommeling van de lading
  • eenvoudige configuratie en kraanbewaking via een handig touch-screen systeem
  • naadloze aanpassing van bestaande kranen, de CORE+ unit wordt aan de elektrische paneeldeur bevestigd