specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Periodieke inspecties

essentieel voor veiligheid en bedrijfszekerheid

NEDCRANES werkt met een speciaal ontworpen checklist:

  • mogelijk productieverlies;
  • noodzakelijke reparatie of vervanging;
  • veiligheid;
  • milieu;
  • prioriteit van de gevonden controlepunten.

Voorkom storingen met periodieke inspecties

Een slecht onderhouden kraaninstallatie is minder betrouwbaar en wordt gevoeliger voor storingen. Als een hijskraan deel uitmaakt van een bedrijfsproces, kan een storing al snel leiden tot een korte of langere productiestop. Door het laten uitvoeren van periodieke inspecties verhoogt u niet alleen de bedrijfszekerheid, maar ook de veiligheid van uw kraaninstallatie.

In de daaruit volgende rapportages worden met behulp van kleurcodes de eventuele gebreken aangegeven die op korte of langere termijn negatieve gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid en/of bedrijfszekerheid van de kraaninstallatie. Voor elk item wordt verder een advies opgenomen, zodat u weloverwogen beslissingen voor reparatie of vervanging kunt nemen.

Verder wordt aan de hand van de prioriteiten samen met de klant een plan van aanpak ontwikkeld. Zo kunnen wij u volledig ontzorgen. Een volgende stap kan dan het aangaan van een inspectie- of onderhoudscontract zijn.

Nedcranes is dealer van het wereldwijd bekende merk GH Cranes & Components, uiteraard bieden wij hier ook onze inspectieservices voor aan.

Keuringen en overige inspecties

De keuringen van hijskranen voeren wij uit conform de arbo en warenwet besluiten en wetgeving. Wat u minimaal moet doen en wat nodig is voor werken met veilige hijskranen staat samengevat in het arbo informatie blad AI17. EKH is dus niet verplicht! Dit is een vereniging voor Keurbedrijven. Verder willen wij u ook graag helpen met het oplossen van de SWP (safe working period), problemen die regelmatig aan ons worden voorgelegd tijdens een gesprek.

Ook voor NEN3140 inspecties, thermografie (warmetebeeld camera) of keuring bent u bij NEDCRANES aan het juiste adres. Of voor een aankoop- of verkoopinspectie van een gebruikte hijskraan.

Ik heb een vraag

Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie, een vrijblijvend advies of een afspraak? Vul dan onderstaand formulier in, dan bellen of mailen wij u.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze inspectie- en keuringsprojecten