skip to Main Content

specialist op het gebied van
havenkranen, proceskranen & aandrijfsystemen

Hijskraan moderniseren

Gun uw hijskraan een
tweede leven

Voordelen modernisering:

  • verhoging capaciteit en snelheid van de hijskraan;
  • verlenging levensduur;
  • optimalisatie van de veiligheid;
  • verbetering werkplek kraanmachinist;
  • de installatie voldoet weer aan de actuele normen en ÔÇôrichtlijnen;
  • vermindering onderhoudskosten;
  • hogere beschikbaarheid van de hijskraan.
  • Robotisering van bestaande kraan.

Overweeg een modernisering

Modernisering van uw bestaande hijskranen kan lonend zijn! Ook oude(re) hijskranen kunnen best nog een tijd mee, mits deze tijdig op de huidige stand der techniek worden gebracht. NEDCRANES moderniseert bestaande aandrijf-, besturings- en voedingssystemen, om het rendement, de veiligheid en de bedrijfszekerheid te verhogen.

Voordelen van een modernisatie

Na een modernisatie zal de kraaninstallatie weer helemaal volgens de meest recente veiligheidsnormen en richtlijnen functioneren en een verbeterde beschikbaarheid hebben. Ook de capaciteit en de snelheid van de kraan kan verhoogd worden (50% sneller hijsen en strijken voor oudere hijskranen). De veiligheid wordt verbeterd door bijvoorbeeld zone- of obstakelbeveiliging aan te brengen.

Een modernisatie verlengt de levensduur van de hijskraan aanzienlijk en heeft ook een gunstig effect op de onderhoudskosten. Voor de kraanmachinist zal een modernisatie een (ergonomische) verbetering van de werkplek betekenen.

Kraanautomatisering

Ook is het mogelijk om bestaande hijskranen te automatiseren, zowel vol- als semiautomatisch. Bij een volledige automatisering wordt de hijsinstallatie vooraf ingesteld en zal deze de werkzaamheden volledig automatisch uitvoeren. Bij semiautomatisch blijven er enkele manuele handelingen mogelijk.

Dit kan wenselijk zijn bij gevaarlijke werkomstandigheden, bij handelingen die een bepaalde nauwkeurigheid vereisen of bij moeilijk of herhalend werk. Het robotiseren van een bestaande of nieuwe hijskraan is een van de disciplines van Nedcranes.

De communicatie met bovenliggende systemen of databases worden middels Profinet communicatie verzorgd.

Restlevensduuronderzoek

Of het interessant is om uw kraaninstallatie te moderniseren en/of te automatiseren kan vooraf door ons onderzocht en berekend worden door middel van een restlevensduuronderzoek.

Ik heb een vraag

Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie, een vrijblijvend advies of een afspraak? Vul dan onderstaand formulier in, dan bellen of mailen wij u.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.