specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Hijskraan moderniseren

Gun uw hijskraan een
tweede leven

Voordelen modernisering:

  • verhoging capaciteit en snelheid van de hijskraan;
  • verlenging levensduur;
  • optimalisatie van de veiligheid;
  • verbetering werkplek kraanmachinist;
  • de installatie voldoet weer aan de actuele normen en –richtlijnen;
  • vermindering onderhoudskosten;
  • hogere beschikbaarheid van de hijskraan.
  • Robotisering van bestaande kraan.

Overweeg een modernisering

Modernisering van uw bestaande hijskranen kan lonend zijn! Ook oude(re) hijskranen kunnen best nog een tijd mee, mits deze tijdig op de huidige stand der techniek worden gebracht. NEDCRANES moderniseerd bestaande aandrijfsystemen, besturingstechniek en voedingssystemen, om het rendement, de veiligheid en de bedrijfszekerheid te verhogen.

Voordelen van een modernisering

Na een modernisering zal de kraaninstallatie weer helemaal volgens de meest recente veiligheidsnormen en richtlijnen functioneren en een verbeterde beschikbaarheid en betrouwbaarheid hebben. Ook de capaciteit en de snelheid van de kraan kan verhoogd worden soms wel tot 70-100% sneller in verband met nieuwe technieken. De veiligheid wordt verbeterd door bijvoorbeeld zone- of obstakelbeveiliging aan te brengen.

Een modernisering verlengt de levensduur van de hijskraan aanzienlijk en heeft ook een gunstig effect op de onderhoudskosten. Voor de kraanmachinist zal een modernisering vooral een ergonomische verbetering van de werkplek betekenen.

Hijskraan automatisering

Ook is het mogelijk om bestaande hijskranen te automatiseren, zowel volautomatisch als semi-automatisch. Bij een volledige automatisering wordt de hijsinstallatie vooraf ingesteld en zal deze de werkzaamheden volledig automatisch uitvoeren. Bij semi-automatisch bedrijf worden bepaalde acties door de machinist uitgevoerd welke daarna het automatisch bedrijf start en na deze automatische cyclus stopt op een vooraf gewenste positie.

Dit kan wenselijk zijn bij gevaarlijke werkomstandigheden, bij handelingen die een bepaalde nauwkeurigheid vereisen of bij moeilijk of herhalend werk. Het robotiseren van een bestaande of nieuwe hijskraan is een van de disciplines van Nedcranes.

De communicatie met bovenliggende systemen of databases worden middels Profinet, profibus, etc.. verzorgd.

Restlevensduuronderzoek

Of het interessant is om uw kraaninstallatie te moderniseren en/of te automatiseren kan vooraf door ons onderzocht en berekend worden door middel van een restlevensduuronderzoek. Kan de hijskraan na de SWP (safe working period) nog een 2e leven mee?

Ik heb een vraag

Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie, een vrijblijvend advies of een afspraak? Vul dan onderstaand formulier in, dan bellen of mailen wij u.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze moderniserings projecten