Modernisering containerkraan Barge Terminal Tilburg (GVT)

specialist op het gebied van
havenkranen, bovenloopkranen & portaalkranen

Modernisering containerkraan Barge Terminal Tilburg (GVT)

GVT Group of Logistics investeert wederom in een verbetering van Barge Terminal Tilburg. Na de modernisering van één van de twee containerkranen een aantal jaar geleden door Nedcranes B.V., heeft Nedcranes nu ook de tweede kraan een volledige mechanische en elektrische modernisering gegeven, waarmee deze kraan weer helemaal functioneert volgens de nu geldende normen.

Nog vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voorbereidende werkzaamheden hebben plaatsgevonden in de werkplaats van Nedcranes in Waalwijk. Hier zijn onder meer de kraanrijd bogies gereviseerd en de lagers vervangen. Ter plaatse zijn de motoren en de tandwielkasten gedemonteerd en geïnspecteerd en vervolgens is de containerkraan weer opgebouwd.

Het elektrische gedeelte is helemaal opnieuw ontworpen en vernieuwd. In de werkplaats van Nedcranes zijn nieuwe elektrische panelen opgebouwd en ingericht. Op de terminal locatie zijn de oude kasten verwijderd en zijn de nieuwe panelen in het bestaande E-huis geplaatst. De PLC besturing van de gehele kraan is vernieuwd, waarbij gekozen is voor een Siemens PLC besturing. Er zijn nieuwe frequentieregelaars van Schneider Electric geïnstalleerd met een energieterugvoedunit, waardoor de kraan energiezuiniger gaat werken. Verder zijn de overlastinstallatie en de encoders vernieuwd. Daarnaast is de kraan voorzien van nieuwe bekabeling en een nieuwe kabelwagen. De nieuwe kabelwagen is uitgerust met geluiddempende wielen.

De binnenvaartterminal van GVT in Tilburg heeft de functie van ‘extended gate’ voor de Rotterdamse haven en verzorgt dagelijks meerdere afvaarten tussen Tilburg en Rotterdam. Dankzij een efficiënt aan- en afkoppelsysteem worden wachttijden en extra kosten bij het laden of lossen van een container voorkomen. Met twee containerkranen, die na modernisering weer geheel volgens de laatste stand der techniek werken, wordt de efficiëntie van de containeroverslag verder verhoogd. Door het periodiek onderhoud bij Nedcranes onder te brengen, wordt de kans op uitval verkleind en voor eventuele onverwachte storingen is Nedcranes 24/7 beschikbaar voor service. GVT heeft met deze kraanmodernisering nog meer capaciteit gekregen voor de full service dienstverlening aan hun klanten.

Over GVT

De unieke kracht van multimodaliteit en een stevige basis in Benelux distributie geven GVT Group of Logistics een krachtige positie op de Nederlandse markt. Een team van meer dan 750 professionals bedienen wij onze opdrachtgevers dagelijks op het gebied van transport en logistiek. GVT Group of Logistics beschikt over een fijnmazig distributienetwerk in de Benelux en middels zowel eigen barge terminals als railterminals biedt GVT Group of Logistics perfecte intermodale transport oplossingen binnen de Benelux, Europa en Azië. Door de specialismen van de verschillende logistieke bedrijven, kan GVT Group of Logistics u altijd van een passend antwoord op uw logistieke vraag voorzien.

Over Nedcranes

NEDCRANES is een specialist op het gebied van hijskranen en aandrijfsystemen en biedt een breed pakket aan diensten. Van aanschaf tot service, waaronder verkoop van nieuwe of gebruikte kranen, nieuwe of gebruikte onderdelen, maar ook werkzaamheden als reviseren, verplaatsen of ontmantelen van kranen, moderniseringen, aanpassingen, reparaties, inspecties, keuringen en onderhoud. We richten ons hierbij vooral op bedrijven en instanties die beschikken over havenkranen voor de overslag van containers en bulkgoederen, of kranen die deel uitmaken van een productieproces (proceskranen). Wij zijn merkonafhankelijk en actief in verschillende segmenten, waaronder de overslag-, industriële en logistieke sector. Ons team bestaat uit deskundige en ervaren vakmensen, die 24/7 beschikbaar zijn voor service activiteiten. Onze technici hebben veel kennis en ervaring in elektrische, hydraulische en werktuigbouwkundige (reparatie)werkzaamheden. Wij begrijpen waar het u om gaat en weten hoe belangrijk uw continuïteit is. Uw wensen staan bij ons centraal. Wij leveren klantgerichte turnkey oplossingen. Service to a higher level!